Er det ok som solomor, at sige det er hårdt at være alene om alt 24/7?
At du savner nogen at sparre med og tale med om dit barn/dine børn og solomor livet?

Er det ok at sige højt, at du har dårlig samvittighed over, at din barn ingen far har? Eller måske har en far, som han/hun ikke har en relation til? 

At du har råbt højt og skældt ud?

At du er træt af at være træt, og at du savner lidt tid for dig selv?


I denne podcast taler vi om, hvordan det er at være alene om alt og turde sige det højt. Vi taler om moderskabet, om børn og hvordan vi kan stå ved og i os selv alene om alt. Det hele med et spirituelt tvist. Elsine er selvvalgt solomor til to piger, og i denne podcast deler hun ud af sine solomor erfaringer og sammen med sine gæster taler hun om alle udfordringerne og alt det vi helst ikke siger højt.


# 1 Solomorvalget Del 1
Så er min aller første episode af min  podcast 'Solomor' ude i æteren

Her fortæller jeg om min vej til at blive solomor. En beslutnings process der var fyldt med tvivl, sorg og frygt for at vælge forkert fulgt af en indre stemme, der hviskede gør det nu.

E# 2 Solomorvalget Del 2 Ægdonation

Der findes også ægdonation, sagde lægen til mig,  da mine prøver viste, at min  såkaldte æg reserve var lille. Ja, sådan en har vi kvinder åbenbart og den falder åbenbart drastisk, når man runder de 35.

Ægdonation blev derfor hurtigt en realitet i min fertilitetsbehandling. Det betød ny sorgproces, ny krise, nye valg og beslutninger, der skulle træffes. Alene. Nu med endnu større kontroltab, selvbebrejdelser og tvivl.

I denne episode fortæller jeg om, hvordan jeg blev mor ved hjælp af dobbeltdonation i Grækenland.

Det kan være ensomt, og det sætter en masse følelser og tanker i gang, når vi begynder at overveje og undersøge mulighederne for at påbegynde fertilitetsbehandling for at blive forældre, som single kvinde kan det være meget ensomt🤰🤱


Den følelsesmæssige rutchetur det kan være, det er ikke altid så nemt at dele med andre. Det er sårbart og følsomt og hvordan forholder man sig lige til alt det som sker inden i en selv, og samtidig forholde sig til andres måske drømme på ens vegne...

Derfor tilbyder Videnscentret Fertility Care gratis rådgivning før, under og efter fertilitetsbehandling, da vi kan have brug for en samtale med professionelle i hele vores forløb, uanset om vi bliver forældre eller ej.


Det har jeg haft en virkelig givende samtale med Fertility Cares daglige leder Maria Salomon om. Maria fortæller, hvordan Fertility Care støtter blandt andet kvinder, som vælger at gå i fertilitetsbehandling alene uden en partner, med samtaler før, under og efter fertilitetsbehandlingen. Vi taler om, hvad der kan være svært, og hvordan vi bla. tackler sorg, vores egen og den sorg vores nærmeste måske har på vores vegne, når vi lever i et samfund, hvor vi ikke rigtig lærer at tale om sorg og være med sorgen i os selv og andre.


Vi taler også om, det at tage beslutningen undervejs om måske at stoppe fertilitetsbehandling og fravælge at få børn. Noget som også kan være svært at tage en beslutning om og dernæst være åben omkring i et samfund som vores, hvor det nærmest anses en naturlov, at alle vil gøre alt for at få børn.


Lyt med til vores fine samtale om at være før, under og efter fertilitetsbehandling, om behovet for støtte og samtale med sundhedsfaglige om at være i behandling og alle følelserne omkring det.


Vi har så god en samtale, som jeg håber du vil lytte til og blive inspireret af.


Har du ideer eller ønsker til temaer, som jeg skal tage op her i Solomor, så skriv til mig på elsine@solomamma.dk eller send mig en sms til 2617 6029. Så tager jeg dit tema og/eller dine spørgsmål med her i podcasten.

#30 The Mental Load

En familie anno 2024 er som en lille virksomhed med en projektleder, der har et forkromet overblik over helt vanvittig mange små og store opgaver der skal planlægges og eksekveres på. Der skal sørges for flere forskellige typer overtøj til enhver årstid til børnene, madpakker der skal ordnes, legeaftaler arrangeres, huslige pligter og AULA skal ikke bare læses, men huskes skal det man læser for der er vigtige datoer, beskeder om ture og den rette påklædning, bare for at nævne nogle af opgaverne, der skal planlægges og udføres af de voksne i familien. Traditionelt er det kvinden i familien, der har det hele oppe i sit hoved, det som kaldes The Mental Load, mental belastning. Så selvom en familie typisk består af en mor og far, er der trods større ligestilling mellem kønnen, stadig en tendens til, at det er moren som påtager sig at tænke på alt.
 
Mental load fænomenet er i skrivende stund pludselig vidt og bredt omdiskuteret pga en kvindelig præsts udtalelser om at kvinder skal stoppe med at klynke pga mental load. Lidt af et sammentræf. Den uge jeg endelig tager opfordringen op fra en solomor om at tale om mental (over) load i Solomor, er der heftig debat om metal load på alle medier og platforme. Klynker virkelig for meget, er mental load kun noget nogle få priviligerede kvinder har tid til at fokusere på? Er der noget om snakken og hvis der er, hvad gør vi så, når det rammer os, for det oplever jeg at det gør, rammer mig som solomor. Jeg er tit mentally totally overloaded med 117 millioner ting🤯🥹🥵 
 
I denne episode taler jeg om præstens udsagn, en undersøgelse fra Canada om kvinders mange roller og undersøger om rådene til kvinder i parforhold, som er i en artikel fra iForm, er nyttige råd til Solomødre, der oplever mental load.
 
Har du ideer eller ønsker til temaer, som jeg skal tage op her i Solomor, så skriv til mig på mail eller send mig en sms. Så tager jeg dit tema og også gerne dine spørgsmål med her i podcasten.

#29 Er det nu også klogt at blive mor igen, alene?

Regeringen barsler med et lovforslag, om ændring af fertilitetslovgivningen, så forældre vil kunne få mulighed for gratis fertilitetsbehandling ved barn nummer to. Deres forslag går på at det skal træde i kraft allerede i år, og at der skal følge et trecifret millionbeløb med lovforslaget. Intentionen med pengene er at de skal anvendes til at opbygge kapaciteten på fertilitetsklinikkerne. Det har fået mig til at gå 6 år tilbage i tiden. Da begyndte jeg med fertilitetsbehandling nr. 2. Meget er sket på kort tid indenfor både lovgivning og opmærksomhed omkring infertilitet, fertilitetsbehandlinger, sæd- og ægdonation mv. 

I de to første episoder fortæller jeg om, hvordan jeg tog den vigtigste beslutning i mit liv, nemlig beslutningen om at blive selvvalgt solomor selvom fertilitetsbehandling var noget jeg havde svoret jeg aldrig ville gøre, og SLET ikke alene. Det er en beslutnings proces fyldt med tvivl, sorg og frygt for at vælge forkert fulgt af en indre stemme, der hvisker gør det nu. Beslutningen og alle de beslutninger som følger bliver kun flere da ægdonation hurtigt bliver en realitet i min fertilitetsbehandling. Det tog mig ud i en ny sorgproces, ny krise, nye valg og beslutninger, der skulle træffes. Alene. Nu med endnu større kontroltab, selvbebrejdelser og tvivl.

I begge episoder fortæller jeg, hvordan det jo ender godt, jeg har i dag to piger på 5 og 8 år. Der mangler dog en fortælling. Nemlig fortællingen om at gøre det hele en gang til. Set i lyset af den verserende debat  om ændring af lovgivningen, bliver jeg mindet om hvor svært og alligevel nemt det var at gå i gang med behandlingsforløb nr. 2.  Når nu man har gennemgået fertilitetsbehandling, graviditet og fødsel alene, blevet mor alene og været i hele den kæmpe livsforandrende periode i sit liv uden en partner, orker man så at gøre det hele en gang til. For nogle er den beslutning let, for andre er den svær. Jeg røg ud i alle de samme bekymringer, tvivlsspørgsmål og tankespekulationer for og i mod, som da jeg beslutter mig første gang. Alt sammen meget oppe i hovedet og skrækscenarier der føjer til en langsommelig beslutningsproces. Samtidig med en mavefornemmelse, der allerede har svaret.

Min yngste datter fyldte 5 år i februar og jeg indvier dig i denne episode om nogle af mine overvejelser, som jeg er igennem inden jeg endelig er klar igen til at få lagt æg op på klinikken i Grækenland, nu i selskab med min 2 årige datter.

Har du ideer eller ønsker til temaer, som jeg skal tage op her i Solomor, så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#28 Brug hinanden solomødre

Vi har det med at tro vi skal gå rundt med tingene alene. Vi har det med at holde på ting, følelser og oplevelser for os selv, for hvad siger de andre ikke, hvad tænker de andre ikke eller det er nok kun mig der har det sådan. Vi føler det måske skamfuldt eller pinligt at fortælle om noget vi har gjort, sagt, tænkt eller følt. 
Så deler vi måske anonymt i en FB gruppe, og det kan give noget, men vi gemmer os stadig og bliver måske frustreret over at de andre ikke helt forstår og måske ikke deler lige så åbent.
Når vi deler åbent og ærligt, giver vi hinanden lov til at gøre det samme. Så deler vi også andre perspektiver, ideer, løsninger og ikke mindst empati, forståelse, samhørighed og håb
 
Det handler denne episode om. Solomødre dyrk netværk og fællesskab med andre
 
Du kan læse mere om initiativet Solomor Space for solomødre og tilmelde dig HER og Solomor Space for kommende solomødre, kvinder der overvejer eller er i behandling HER   
 
Har du ideer eller ønsker til temaer, som jeg skal tage op her i Solomor, så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#27 Dating for viderekommende

Fællesskab med andre solomødre er guld værd, og heldigvis har Elsine opbygget et godt netværk af andre solomødre. En af dem er solomor eller singlemum Anne, som hun kalder sig. Anne og Elsine har stor glæde af hinanden i hverdagen, de hjælper hinanden med børnepasning, spiser sammen mindst en gang om ugen og så støtter de hinanden i at tackle hverdagens udfordringer med fx børneopdragelse. De deler hinandens glæder og sjove historier om deres børn, som ingen andre nødvendigvis orker at høre på.

En anden ting de to deler er om og hvordan man møder en kæreste. Anne har været aktiv på Tinder og fået Elsine med på ideen. Hvad der kommer ud af det, taler de om i denne episode af Solomor. De fortæller også om hverdagen alene med børn og hvordan de hjæper og støtter hinanden.

Har du dating erfaringer og gode råd som du har lyst til at dele, så skriv til elsine@solomamma.dk. Måske du slet ikke er interesseret i at date og vil dele dine fortællinger om det, så skriv til elsine@solomamma.dk

Du er velkommen til at følge Elsine på Instagram og  Facebook  og velkommen i facebookgruppen Solomamma cirkel

Savner du fællesskab med andre solomødre, er du velkommen i solomor fælleskabet SOLOMOR SPACE
som Elsine faciliterer. Næste forløb starter d. 7. maj 2024. Læs mere og tilmeld dig via linket -  Solomor Space


Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor, som flere forskellige solomødre og måske bare familier generelt kan spejle sig i og føler sig mindre alene. Så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#26 Samtale med donorbarn Emma Grønbæk

En af de helt store bekymringer og noget som giver mange selvvalgte solomødre dårlig samvittighed -  det er at sætte børn i verden ved hjælp af sæd- og/eller ægdonorer. Den der lille snert af dårlig samvittighed der lurer over at ens barn ikke har nogen far, at familie slægts træet er anderledes og måske noget uigennemsigtigt og rodet og hvilken ulykke vil det ikke være for vores barn/børn. Vil de blive drillet, føle sig forkerte, blive skadet af den manglende far, blive ulykkelige og få et hak i deres selvværd og selvfølelse, blive identitetsforvirrede og måske komme til at hade os for det hele...


Et donorbarn må være den oplagte til at gøre os klogere og forhåbentlig mindske vores bekymringer og den dårlige samvittighed. Den helt rette til det er Emma Grønbæk. Emma er donorbarn. Hvordan hendes opvækst har været og hvordan det har været og er for hende at være donorbarn, det deler hun generøst ud af i sin bog

Donorbarn – et ønskebarn


Den bog læste jeg da den udkom for et par siden, og siden da har jeg gået med ønsket om at interviewe Emma og høre hendes perspektiv på det at være donorbarn for at blive inspireret til at håndtere snakken med mine to krudtugler om deres særlige familie. Jeg kontaktede Emma i sensommeren og spurgte om hun ville være med i en live i min FB gruppe for solomødre. Det ville hun heldigvis gerne. Så denne episode er optaget og tiltænkt både til dig kære lytter og til solomødrene i min FB gruppe, som har stillet nogle konkrete spørgsmål til Emma. Det er derfor deres spørgsmål som jeg har med i samtalen med Emma. 


Ja, og så har teknikken og et dødt computerbatteri drillet gevaldigt, så jeg har optaget vores samtale via min mobil og har givet op på at få videodelen ind i FB gruppen. Så vores samtale kan desværre ikke ses i FB gruppen, men heldigvis er den nu klar her i podcasten til glæde for endnu flere. Emma deler rigt ud af egne erfaringer og giver sådan nogle åbne, ærlige og reflekterede svar på de rigtig gode spørgsmål fra Solomamma cirklens solomødre. TAK for det Emma og tak for alle de gode spørgsmål.


Vi taler bl.a. om, hvor åben man skal være om sin familiebaggrund, om det med ikke at ligne alle fysisk i sin familie, men måske ligne hinanden på andre måder, om at blive kaldt donorbarn og forventninger til donorer og donorsøskende. Emma bekræfter på mange måder de resultater som den seneste undersøgelse af donorbørns trivsel har givet. En undersøgelse jeg fortæller om i episode 20.


Du kan læse mere om Emma Grønbæk på Emmas hjemmeside  og du kan skrive direkte til Emma via hendes instagramprofil, hvor hun deler åbent ud om sine erfaringer og svarer på spørgsmål om bla. det at være donorbarn og fertilitetsbehandling.

Overvejer du at blive solomor snup min gratis guide på min hjemmeside med ting at overveje i din beslutningsproces

 

 

Vil du gerne være med til at bryde tabuer omkring solomor familielivet og dele din historie og/eller vinkel på solomorlivet, så skriv til mig på elsine@solomamma.dk.


Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor, som flere forskellige solomødre og måske bare familier generelt kan spejle sig i og føler sig mindre alene. Så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#25 De ældre mødre

Kort efter min 54 års fødselsdag bliver jeg interviewet om det at være en såkaldt ældre mor. Det sætter gang i en masse tanker og refleksioner om at blive mor midt i 40'erne og især det at være småbørnsmor i starten af 50'erne og forbi overgangsalderen. Jeg må indrømme at jeg jo hele tiden har haft en lille sorg over ikke at være yngre, det giver selvfølgelig ingen garantier for at jeg er der længere for pigerne, men chancen er dog større. Så er det en god ide, at blive mor midt/slut 40'erne? Skal man lade være af frygt for at det bliver for krævende fysisk, mentalt og psykisk? Hør mine refleksioner om ældre morskab i denne episode af Solomor.


Er du blevet mor midt/slut 40'erne og har du mod på at dele din historie og oplevelser som en ældre mor til inspiration for andre, så skriv til mig på elsine@solomamma.dk.


Har du nogle kommentarer eller spørgsmål til mig om det at være blevet mor sidst i 40'erne og være småbørnsmor i start 50'erne så skriv til elsine@solomamma.dk eller til solomamma.dk på Facebook eller Instagram. Så besvarer jeg dem i en ny episode.

 

Vil du gerne være med til at bryde tabuer omkring solomor familielivet og dele din historie og/eller vinkel på solomorlivet, så skriv til mig på elsine@solomamma.dk.


Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor, som flere forskellige solomødre og måske bare familier generelt kan spejle sig i og føler sig mindre alene. Så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#24 Endnu en bog om opdragelse

En morgen da jeg læser sine mails dumper en invitation ind til en live stream med en forfatter til en ny bog om opdragelse. "Åhhhh NEJ", tænkte jeg opgivende, "endnu en ekspert, der giver sit bud på hotteste nye trends indenfor børneopdragelse så vi alle sammen kan få dårlig samvittighed over alt det vi ikke har gjort på lige nøjagtig den måde som tidens nyeste tendenser anbefaler".

Meen jeg blev nu alligevel lidt nysgerrig og læste videre. Heldigvis. Bogen handler nemlig om lige netop det som er mit budskab... vi skal droppe forestillingen om, at vi skal være perfekte forældre. Forfatteren mener, at forældre i dag er for selvkritiske. Og det er sød musik i mine ører. Jeg hjælper netop solomødre med at lytte til og stole på egen dømmekraft og  intuition. 

Jeg fortæller om de tanker det satte igang om opdragelse, da jeg læste mailen, og jeg inddrager psykologiens bud på det senmoderne forældresyn og opdragelsesstile.

Bogen som jeg omtaler hedder En lille bog om, hvorfor de fleste forældre skal gøre langt mindre, end de tror og er af forfatter Lene Tanggaard.

 

Vil du gerne være med til at bryde tabuer omkring solomor familielivet og dele din historie og/eller vinkel på solomorlivet, så skriv til Elsine på elsine@solomamma.dk.


Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor, som flere forskellige solomødre og måske bare familier generelt kan spejle sig i og føler sig mindre alene. Så skriv til mig på mail eller send mig en sms... du kan finde kontakt info i fanen Kontakt

#23 Samtale med tvillinge solomor 2. del

Jeg har haft besøg af Mette som er selvvalgt solomor til tvillinger, en dreng og en pige på nu 3 år. Mettes vej til moderskabet har som de flestes været en lang vej rundt om ægteskab og et længere forløb i fertilitetsbehandling. I dag er Mette den lykkelige mor til tvillinger, tingene er nu lettere, en hel del lettere end tvillingernes første leveår, hvor Mette var alene med to for tidligt fødte tvillinger midt i en corona epidemi.

I denne 1. del af vores samtale fortæller Mette om sin vej til at blive mor, om det at være gravid til tvillinger… man skal vel købe to af alting… , tvillingernes første tid, som krævede alt af Mette, da de var for tidligt fødte. Vi taler bla også om hjemmepasning og vuggestue, og den samtale fortsætter vi i 2. del som ligger her som episode 23.


Mettes fortælling vidner om, hvilke uanede kræfter vi som mødre får til at håndtere noget nær det umulige.


Det her er podcasten Mette ville ønske hun kunne høre dengang hun var gravid med tvillingerne!


Her i 2. del af vores samtale fortæller Mette om de erfaringer hun har gjort sig med at hjemmepasse tvillingerne kontra at tage imod vuggestueplads, vi taler om det stigende antal kvinder, der får børn alene, og hvad definitionen på en solomor er, og så taler vi om noget som lægger os begge to på sinde, nemlig ægdonation. Hvordan forholder Mette sig til ægdonation overfor sine børn, og hvordan møder hun andres kommentarer på hendes valg. Der er meget tabu omkring ægdonation, og ikke særlig megen viden omkring det. Så er du interesseret i at høre mere om ægdonation, så er denne episode også noget for dig.


Mette har to ting, som hun mener er det væsentligste ved være tvillingemor og så har Mette et helt unikt budskab til andre solo-tvillingemødre.


Vil du gerne være med til at bryde tabuer omkring solomor familielivet og dele din historie og/eller vinkel på solomorlivet, så skriv til Elsine på elsine@solomamma.dk.


Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor, som flere forskellige solomødre og måske bare familier generelt kan spejle sig i og føler sig mindre alene.

#22 Samtale med tvillinge solomor

Jeg har haft besøg af Mette som er selvvalgt solomor til tvillinger, en dreng og en pige på nu 3 år. Mettes vej til moderskabet har som de flestes været en lang vej rundt om ægteskab og et længere forløb i fertilitetsbehandling. I dag er Mette den lykkelige mor til tvillinger, tingene er nu lettere, en hel del lettere end tvillingernes første leveår, hvor Mette var alene med to for tidligt fødte tvillinger midt i en corona epidemi.

I denne 1. del af vores samtale fortæller Mette om sin vej til at blive mor, om det at være gravid til tvillinger… man skal vel købe to af alting… , tvillingernes første tid, som krævede alt af Mette, da de var for tidligt fødte. Vi taler bla også om hjemmepasning og vuggestue, og den samtale fortsætter vi i 2. del som ligger her som episode 23.


Mettes fortælling vidner om, hvilke uanede kræfter vi som mødre får til at håndtere noget nær det umulige.


Det her er podcasten Mette ville ønske hun kunne høre dengang hun var gravid med tvillingerne!


#21 Et Sara og monopolet dilemma - forventninger til veninderne

I denne episode handler det om voksenvenskaber. For nyligt hørte jeg et dilemma i Sara og Monopolet om, hvad man gør når alle veninder har børn og aldrig mere kommer på besøg. Lytteren er en single kvinde, som spørger Sara og Monopolet om, hvordan hun forholder sig til at hendes veninder med børn ikke mere kommer hjem til hende. Lytteren er frustreret over det og fortæller at hun meget gerne vil have både veninder og børn på besøg. Det minder mig om mine egne skuffede forventninger til min omgangskreds de første par år efter at jeg blev mor blot den anden vej rundt. Jeg er også singlen der får færre veninde besøg, men jeg har småbørn. Jeg inviterer heller ikke så tit, faktisk sjældent! Overskuddet og energien er der ikke altid lige... Men kan man så egentlig forlange at ens venner skal komme anstigende i tide og utide og gå i svime over ens børn og stå til rådighed og hjælpe med børnpasning osv? 

Hvordan er det egentlig det med at have forventninger til at andre skal gøre, sige eller være på en bestemt måde overfor os? Hvad får vi ud af at have forventninger til andre, og hvad gør vi med vores forventninger, når de ikke bliver indfriet? Når vi bliver skuffede, sårede, eller vrede over det andre gør eller ikke gør.

Vil du gerne være med til at bryde tabuer omkring solomor familielivet og dele din historie og/eller vinkel på solomorlivet, så skriv til Elsine på elsine@solomamma.dk. Jeg vil så gerne have flere og forskellige historier med her i Solomor#20 Har du ikke fortalt dit barn om, hvordan det er kommet til verden, så gør det, og så jo før jo bedre, fastslår studie

Solomor er podcasten om solomor familielivet. Hvordan det er at være alene om det hele, om alle følelserne, glæderne, udfordringer og alt det som vi måske ikke siger højt, for når nu man selv har valgt at være mor alene uden en partner, er det så ok, at brokke sig, at sige man er træt med træt på, at sige det trods alle glæderne også bare er benhårdt og til tider rigtig svært at være alene uden nogen at sparre med og dele det hele med?


Alt det taler vi om i denne podcast. Vi taler om moderskabet, om børn og hvordan vi rummer os selv og børnene og tackler usikkerheden og tvivlen i de mange valg vi skal træffe alene. Alt det vi helst ikke siger højt.


Denne episode handler om et engelsk langtidsstudie af donorbørn familier. Undersøgelsen, A Longitudinal Study of Families Formed Through Third-Party Assisted Reproduction: Mother–Child Relationships and Child Adjustment From Infancy to Adulthood blev offentliggjort 13. april 2023. 


Et af stederne, hvor du kan finde og læse hele undersøgelsen sin fulde længde er her: Longitudinal Study of Families Formed Through Third-party Assisted Reproduction

 

Mange har naturligt en bekymring for, om det påvirker deres relation, tilknytning og forhold til deres børn, hvis deres barn/børn kender til og ved at de er blevet til ved hjælp af sæd og/eller ægdonation. Mange har også en bekymring for at deres børn bliver mindre trygge, tillidsfulde og lykkelige end andre børn, fordi de er blevet til ved hjælp af sæd- og/eller ægdonation. Denne undersøgelse viser, at der ikke er nogen signifikant forskel på 20 åriges trivsel sammenlignet med 20 årige i konventionelle familier.


Elsine fortæller om undersøgelsens hovedbudskab om at fortælle børn om, hvordan de er blevet undfanget så tidligt som muligt. Med udgangspunkt i undersøgelsen og neuroaffektiv udviklingspsykologi, fortæller Elsine om, hvornår og hvordan vi fortæller vores børn om deres tilblivelseshistorier. Også om vigtigheden i at omfavne vores egen bekymring, så vi kan møde vores barn/børn i ærlighed og uden at overføre vores eventuelle bekymringer til dem. Elsine kommer også ind på, hvordan vi tackler det, hvis vores børn kommer hjem og fortæller at de måske er blevet drillet med at de f.eks. ikke har en far.


 Er du interesseret i at læse mere om Neuroaffektiv udviklingspsykologi kan du bla. læse bøgerne af Susan Hart om emnet - https://hansreitzel.dk/products/neuroaffektiv-udviklingspsykologi-3-bog-35367-9788741257808

 

Har du brug for sparring og coaching til selv at blive afklaret med dine egne følelser og tanker omkring hvordan du fortæller og møder dit barns følelser og tanker, skriv til elsine på mail elsine@solomamma.dk


<

#19 Samtale med Solomor Lotte

Solomor er en podcast, der handler om solomor familielivet. Hvordan det er at være alene om det hele, om alle følelserne, glæderne, udfordringer og alt det som vi måske ikke siger højt, for når nu man selv har valgt at være mor alene uden en partner, er det så ok, at brokke sig, at sige man er træt med træt på, at sige det trods alle glæderne også bare er benhårdt og til tider rigtig svært at være alene uden nogen at sparre med og dele det hele med?


Alt det taler vi om i denne podcast  Vi taler om moderskabet, om børn og hvordan vi rummer os selv og børnene og tackler usikkerheden og tvivlen i de mange valg vi skal træffe alene. Alt det vi helst ikke siger højt.


I denne episode har Solomor besøg af Lotte, som er det hun selv kalder solomor med en far on the side. Lotte har som så mange andre et længere forløb bag sig på vejen til at blive mor. Lottes vej har bl.a. budt på dating, et giftermål og overvejelser om at skabe en regnbuefamilie til i dag at være solomor med en far on the side.

Lottes vej til moderskabet har været snørklet, som det er for rigtige mange solomødre. Alt det fortæller Lotte om, alle hendes overvejelser og den store overraskelse og glæde, hun oplevede da hun endelig blev gravid. 

Vi taler om, hvordan det er at samarbejde med en far man også skal lære at kende, vi taler om hverdagen alene med et lille barn, opdragelse, samvær med veninder, det man giver afkald på som forældre og meget mere.

fornøjelser osv


#18 Solomor og eneforsørger i økonomiske krisetider

Solomor   en podcast der handler om solomor familielivet. Hvordan det er at være alene om det hele, om alle følelserne, glæderne, udfordringer og alt det som vi måske ikke siger højt, for når nu man selv har valgt at være mor alene uden en partner, er det så ok, at brokke sig, at sige man er træt med træt på, at sige det trods alle glæderne også bare er benhårdt og til tider rigtig svært at være alene uden nogen at sparre med og dele det hele med?

Alt det taler vi om i denne podcast  Vi taler om moderskabet, om børn og hvordan vi rummer os selv og børnene og tackler usikkerheden og tvivlen i de mange valg vi skal træffe alene. Alt det vi helst ikke siger højt.


Denne episode handler om økonomien. Det økonomiske råderum er for de fleste blevet mindre og mindre under inflationen. Som eneforsøger, er der et ekstra pres på at sørge for, at der er penge nok til de faste omkostninger, tøj og sko til børnene, hygge og al det sociale, fritidsaktiviteter osv. Det er bare ikke noget vi taler særlig meget om. Nu har vi jo også selv valgt at blive eneforsørger, så kan man jo ikke klage mener nogen. Uanset så er økonomien noget vi skal tale om, så vi kan hjælpe hinanden med at få pengene til at slå til, så vi kan give hinanden gode råd om gratis events og aktiviteter for børn, så vi kan få luftet vores bekymringer for om vi nu har penge nok til sko og tøj osv. Det er nærmest nødvendigt at købe dobbelt op på regntøj, gummistøvler, sutsko, termotøj og flyverdragt, for når børnene kommer i institution bliver forældre bedt om at have et sæt fast af det hele i institutionen alt afhængig af årstiden plus ekstra skiftetøj og nogle steder skal man selv have bleer med og madpakker. Nå ja og vanddunk. Og så kommer de små i skole og så får man som forældre besked på anskaffe en særlig turtaske, vanddunk og særlige blyanter og igen skiftetøj til fritten og regntøj på skolen plus skifte tøj og egentlig også regntøj på fritten. Listen fortsætter derud af. Det kræver en vis stor portion penge at forsørge sine børn og sørge for at de har det samme som andre børn, så de kan deltage på lige fod med de andre børn og ikke falder udenfor fællesskabet. 


Vi taler sjældent om penge på særlig positiv maner. Enten skammer vi os over, at vi ikke har mange penge, eller vi holder lav profil, hvis vi har mange penge.

Lad os tale om, hvordan vi får pengene til at slå til som eneforsørger. Hvor er de gode tilbud på overtøj og sko, hvor er de gode steder at finde genbrugstøj i alle størrelser og hvor kan man f.eks. søge legater og hvor er de gratis fornøjelser osv


#17 Moar, kan du ikke finde en kæreste

Er selvvalgte solomødre egoistiske, er deres valg om at få et barn alene vha af sæddonor moralsk forkert? Er deres barn dømt til vokse op med et ubærlig afsavn og kommer i evig identitetskrise om hvem de er?

Ja, det sagde Elsine til sig selv dengang hun stod på tærsklen til at vælge at blive selvvalgt solomor, det var den vej ud i moderskabet eller ingen børn.


Nu 7 år senere, hvor Elsine er selvvalgt solomor til to piger på 7 og 4 år reflekterer hun over det selvsamme dilemma.


Det som sætter det igang er en lille ’far snak’ Elsine har med sin yngste krugtuglefrøken en fredag de alle er hjemme, da den ældste stadig er lidt syg. Det er sidste skoledag. Den ældste er stadig en smule skidtmads efter et par dage med høj feber, ondt i hals og hoved.….Pludselig siger krudtuglen på 4 år: ”Moar, kan du ikke finde en kæreste?”.


Vilma på 4 er kravlet op på sin mors skød forenden af spisebordet og skal lige have en krammer før de går ud for at tage sommersandaler på ude i entreen. De skal hen på skolen, da ældste krudtuglefrøkenen gerne vil nå at sige farvel til hendes højt elskede børnehaveklasselærer inden alle går på ferie og skolen lukker for sommeren.

Elsine spørger ind til sin yngstes spørgsmål, som forklarer ”så jeg kan få en far!”. Den er ny!


Der er forskel på de to pigers tanker og snakke om det ikke at have en far.


Lyt med og hør om deres lille ’far snak’ og de reflektioner det har affødt om identitetskrise og hvad vi stiller op med vores familiekonstellation, skal vi have dårlig samvittighed og undskylde eller er det ok at bevare roen omkring det.#16 Samtale med solomor Tine, del 2.

EEn kold februar 2023 dag havde SOLOMOR podcasten en berigende samtale med Tine om solomorvalget og solomorfamilielivet. 

Tine er solomor til 2 børn, en pige på 8 og en dreng på 2 år. De bor til dagligt i et bofællesskab og Tine fortæller, at hun ”endelig fundet kærligheden trods dine, mine og donorbarn.”. Tine er psykisk sårbar og fortæller hudærligt, hvordan hun tog beslutningen om at få en søskende til sin datter, hvordan det er som psykisk sårbar at tackle de udfordringer og de forhindringer man møder som psykisk sårbar, især hvis man vælger fertilitetsbehandling via det offentlige, plus generelt de forestillinger, der eksisterer om hvad man kan og ikke kan som psykisk sårbar. Det gør noget ved ens tro på egne evner, når man mødes med tvivl og modstand, hvilket Tine har oplevet og alligevel fundet styrken og troen på og til sig selv og sine ressourcer.

Tines datter har en far, og Tine ville gerne have et barn mere, så da hun hørte om muligheden for at gøre det helt alene, nu det ikke kunne blive med hendes datters far, satte det skub på drømmen. Tine begyndte i fertilitetsbehandling og har i dag en søn, og er altså nu alenemor til en pige, som har en far og alenemor til en dreng, som ikke har en far. Forskellen på at være sammen med en partner og dele hele beslutningsfasen med, til at være alene og gennemgå en ikke helt gnidningsløs graviditet, og ikke mindst selve fødslen, den forskel har Tine mærket. Det er virkelig en befriende oplevelse at høre for en som kun har prøvet solovejen. Befriende at erfare, at der vitterlig er noget om alle de følelser og udfordringer der kan være med at gå igennem det alene, der er forskel. Den forskel sætter Tine rigtig godt ord på.

Tankerne om at have børn med forskellige tilblivelseshistorier, hvor den ene har en far og den anden ikke, det kommer vi også ind på. Er det synd for det barn som ikke har en far og vil det måske vil skabe spild mellem børnene, det bekymrer mange kvinder, der ønsker en søskende til et såkaldt 'økobarn’. Hvornår og hvordan taler man med børnene om det. For Tine er det åbenhed, uanset andres kommentarer og nogle gange grænseoverskridende nysgerrighed.

Det og meget mere får du indblik i, når Tine fortæller sin solomorfortælling. Vores samtale er delt op i 2 episoder. I denne anden episode hører du om Tine, hvordan Tine taler med sine børn om at storesøster har en far og lillebror har storesøster og mor, hvordan hun håndteret den modstand hun har mødt som psykisk sårbar ved at fravælge det offentlige system ifht fertilitetsbehandlingen, andres kommentarer om det ene og andet som f.eks. at beslutte sig for også at prioritere at få sine egne ønsker opfyldt, som  at få en kæresten og alt det imellem.#15 Samtale med solomor Tine, del 1.

En kold februar 2023 dag havde SOLOMOR podcasten en berigende samtale med Tine om solomorvalget og solomorfamilielivet. 

Tine er solomor til 2 børn, en pige på 8 og en dreng på 2 år. De bor til dagligt i et bofællesskab og Tine fortæller, at hun ”endelig fundet kærligheden trods dine, mine og donorbarn.”. Tine er psykisk sårbar og fortæller hudærligt, hvordan hun tog beslutningen om at få en søskende til sin datter, hvordan det er som psykisk sårbar at tackle de udfordringer og de forhindringer man møder som psykisk sårbar, især hvis man vælger fertilitetsbehandling via det offentlige, plus generelt de forestillinger, der eksisterer om hvad man kan og ikke kan som psykisk sårbar. Det gør noget ved ens tro på egne evner, når man mødes med tvivl og modstand, hvilket Tine har oplevet og alligevel fundet styrken og troen på og til sig selv og sine ressourcer.

Tines datter har en far, og Tine ville gerne have et barn mere, så da hun hørte om muligheden for at gøre det helt alene, nu det ikke kunne blive med hendes datters far, satte det skub på drømmen. Tine begyndte i fertilitetsbehandling og har i dag en søn, og er altså nu alenemor til en pige, som har en far og alenemor til en dreng, som ikke har en far. Forskellen på at være sammen med en partner og dele hele beslutningsfasen med til at være alene og gennemgå en ikke helt gnidningsløs graviditet og endelig fødslen, den forskel har Tine mærket. Det er virkelig en befriende oplevelse at høre for en som kun har prøvet solovejen. Befriende at erfare at der vitterlig er noget om alle de følelser og udfordringer der kan være med at gå igennem det alene, der er forskel. Den forskel sætter Tine rigtig godt ord på.

Tankerne om at have børn med forskellige vilkår, hvor den ene har en far og den anden ikke, det kommer vi også ind på. Er det synd for det barn som ikke har en far og vil det måske vil skabe spild mellem børnene, det bekymrer mange kvinder, der ønsker en søskende til et såkaldt 'økobarn’.

Det og meget mere får du indblik i, når Tine fortæller sin solomorfortælling. Vores samtale er delt op i 2 episoder. I denne første episode hører du om Tines beslutningsproces, graviditet og fødsel.#14 Samtale med Solomor Pia
 
Vejen til at tage træffe det endelige valg om at få et barn alene, er ofte ensom og fyldt med usikkerhed og tvivl. Hvordan det er at gå alene med alle tankerne for og imod og alle følelserne, man overvældes af og som måske forstærkes af hormonbehandlinger, når og hvis man går i gang med fertilitetsbehandling, det fortæller Pia om i denne episode.

Pia er selvvalgt solomor til Sebastian på snart 4 år.

Pia deler åbenhjertet om hverdagen, det svære i at lade opvasken stå, selvom man er udkørt af mangel på søvn og hvordan hun er blevet overrasket over, den måde afbrudt søvn og søvnmangel påvirker hende og hendes humør og overskud til at gøre det hun gerne vil med sin søn.

Vi taler også om dobbeltheden i at være selvvalgt solomor, hvor det der fylder både er glæden, taknemmeligheden og lykken over at være blevet mor, og samtidig solomorskabets vilkår, som er at være alene i og om det. Det at der ingen er at dele og tale med som helt forstår, det man går igennem både før, under og efter fertilitetsbehandlingen, så ofte går man bare alene med det hele. Hvordan det kan opleves får du et ærligt indblik i.

Overvejelserne om at få et barn mere alene, det kommer vi også ind på i vores samtale. Vil det berige Pias og hendes søn liv eller vil det gå ud over deres relation på en uønsket måde? Vil Pis selv have overskud efter en periode med stress? For hvis skyld skal man træffe valget? Endnu en af livets store beslutninger, hvor udfaldet ikke er givet på forhånd, hvor vi tænker og analyserer for og imod om og om igen, men noget inden i os og/eller uden for os skaber denne mulighed som noget vigtigt, der skal træffes en beslutning om. Angsten for at vælge forkert er altid til stede i processen, og det kan være en ensom proces.

#13 Stress, forventninger og en smule jul

I dette afsnit deler Elsine 3 af de ting som hun selv gør for at skabe en mindre stressfyldt hverdag, dvs. en måde at håndtere travlhed på og de forventninger og forestillinger vi har om hvad vi skal og bør nå eller gøre eller være. Elsine har selv været sygemeldt med stress og været i et stress forløb med en psykolog og coach, og mærker i perioder symptomerne på stress. Hun genkender tegnene og har sine copingsstrategier til at håndtere det og minimere symptomerne. Som solomor med en travl hverdag med mange praktiske gøremål og mange følelsesmæssige rutcheture og udfordringer med rollen som mor til to og en meget lille tidslomme til sig selv, er det vigtigt også at forebygge og minimere alt det som kan give stress. 

#12 Solomor og alene om alt, men ikke alene om oplevelserne ved at være forælder

Alle forældre kan sikkert genkende usikkerheden ved at være forælder. Usikkerheden omkring det man gør, siger og måden man gør og siger det på, om det nu er godt nok, rigtigt nok og det bedste man kan for og med sine børn. Mange genkender sikkert også at stå der og bare ikke ane sine levende råd, når barnets næste udviklingsfase rammer eén som en stormflod af nedsmeltninger, teenage vrangvillighed eller søskende konflikter, og når de får mærkelige udslæt, taber sig, tager på, er triste eller bare nægter at samarbejde... Og så er der det med om det nu er bedst at have todelt regnsæt, flyverdragt eller vinterfrakke, lædersko eller goretex osv.... listen er endeløs af situationer og følelser, som den nybagte mor i sin vildeste fantasi ikke kunne forestille sig hun nogensinde ville skulle foreholde sig til og tage stilling til.

Som solmor, og måske især selvvalgt, så kan det føles ekstra sårbart at åbne op om den usikkerhed og tvivl om alt det som man går og vender og drejer og diskuterer med sig selv. Den selvvalgte solomor har jo selv valgt det, så hun må jo finde ud af det selv eller tale med andre i samme situationer, føler mange. Den der sparring eller lige vende en situation eller oplevelse med anden det kan være svært. Tingene vokser nogle gange indeni og vi prøver at finde på alle mulige løsninger og forklaringer, selv, for der er jo ikke lige en anden at dele med. Måske har veninden tid, måske ikke. Heldigvis er der andre muligheder lige for, hvis og når vi tør åbne lidt op, i de korte og små daglige møder vi har med andre forældre i børnehaven, skolen, fritten, børnehaven, måske sågår på legepladsen.

I dette afsnit fortæller Solomors vært, Elsine, hvordan det giver hende indsigter, redskaber og lettelse at turde tale med ikke-selvvalgte forældre.

#11 Walk the talk

Man skal ikke bare høre sandheden fra børn og fulde folk, man skal også lære af nok mest børn af de to. Når der ingen andre voksne er tilstede, så kan børnene nogle gange være guld værd at sparre med og så er de det perfekte spejl. En tidlig eftermiddag i det sædvanlige hyr med at få alle ud af døren, gik der noget væsentligt op for Elsine, et af de der øjeblikke af selvindsigt. Elsines ældste krudtuglefrøken lærte hende en ting og to om at gøre det man siger, man vil gøre, også selv om og måske især når man har det stramt med faste rammer, rutiner og alt for fastlagt planer. Det kan være svært at være tydelig og ikke selv lige gøre det ene af de 117 ting, der skal gøres samtidig med at man bebrejder børnene for selvsagt det samme.
Dette afsnit handler om at være tydelig i det de voksne siger til børn. Gør det du siger at du vil gøre!

Har du brug for en voksen sparringspartner skriv til Elsine, spirituel coach og mentor for solomødre påelsine@solomamma.dk

# 10 Hverdagsmorgen
Morgen stress og jag. Alle vil hellere blive hjemme, men skole, børnehave og job kalder... moren bliver mere og mere frustreret over morgen mareridt og over sig selv. Børn der løber rundt og leger og fjoller og bare ikke vil tage tøj på og gøre sig klar til at komme ud af døren. Alverdens pædagogiske principper holder ikke rigtigt stik og desperationen stiger i stemmen og bagefter stiger frustrationen over alt det som udspiller sig, Er det nogensinde muligt at ændre sig, rette op på sine fejl og blive den forælder man ønsker. Det taler Elsine om i denne episode.

Er du solomor og vil gerne dele din solomorhistorie til inspiration for andre solomødre her i podcasten, så skriv til elsine@solomamma.dk. Elsine vil meget gerne høre fra dig. Som solomor savner vi andre at sparre med og spejle os i, og det vil Solomor podcast imødekomme. Så send en mail og fortæl din historie.

#9 Er det mon overhovedet muligt at date og få en kæreste som solomor

I dag har Solomor besøg af psykoterapeut Mai-Britt Andreasen fra The Kifaru Way.
Mai-Britt er solomor, nu med en kæreste. Hvordan finder vi som solomødre tid til at date taler Elsine med Mai-Britt om i denne episode af Solomor podcasten. Mai-Britt har erfaring med Gary Chapmans De Fem Kærlighedssprog og hun fortæller om sine erfaringer, fra sit eget liv og sine klienter, med at bruge kærlighedssproget i mødet med en kæreste, men også ens børn og andre relationer vi indgår i. Elsine og Mai-Britt taler også om hvorvidt børnene skal møde ens nye kæreste og i så fald, hvordan.
Lyt med på en inspirerende snak om dating livet for solomødre og om at huske at tage vare på sig selv som mor og give sig selv mor tid.
Du finder Mai-Britt på Facebook/thekifaruway


#8 Sommerferie 3 tips til badeferien

Hvordan er det at rejse med to små børn alene? Både som mor til en og to har Elsine rejst alene og sammen med andre. Gang på gang bliver hun konfronteret med at hun bruger alt for meget krudt på, hvor meget pigerne og hende fylder, hvor meget de larmer og hvor mange blikke de får, de der blikke der ser irriteret, forarget og bestyrtede ud.
Hvordan tackle rejsen alene, når børnene vil noget forskelligt og får nedsmeltninger på skift og andre kigger? Hvordan sørger man for at få puttet noget mor tid ind i ferien, altså voksen tid?
Elsine fortæller i dette afsnit om hendes og krudtuglernes tur til Kreta og giver dig 3 tips til, hvordan du kan abstrahere lidt fra det i dig som tænker på, hvad de andre nu tænker, og hvordan du kan få noget mor tid.

Følg Elsine på Instagram, Facebook og besøg Solomamma.dk, hvor du kan læse mere om Elsine og det hun kan tilbyde dig som solomor. Du er også velkommen i inspirationsgruppen for solomødre Solomamma cirkel.

.

#7 Luise Thyes Kærligheds eksperiment
Som Elsine, lever Luise i en alternativ familieform, et kærlighedseksperiment som Luise kalder sit valg af familieform. Luise fortæller om, hvordan og hvorfor hun for 6 år siden valgte at gå offentlig ud med sin historie og hvordan hun tacklede de voldsomme reaktioner hun fik dengang, hvordan hun mødte følelser som skam og skyld og hvordan hun har klædt sine børn på til at møde andres undren og nysgerrighed. Lyt til Luises stærke fortælling og bliv inspireret til at være stolt over din familie uanset, hvordan den er sat sammen og uanset hvad andre mennesker måtte tænke.

Luise Thye er udvikler af ERT-teorien, Emotional Reflection Theory, som er et innovativt analytisk redskab til at udvikle følelsesmæssig intelligens og velvære i NUET. Luise arbejder ud fra den overbevisning, at enhver forandring starter hos den enkelte. Luise har som mission at skabe en forståelse hos det enkelte menneske omkring, hvad det er vores følelser rent faktisk forsøger at henlede vores opmærksomhed på, få følelserne frem i lyset, så de kan lede os på rette vej mod en bedre forståelse af, hvad det er, der rent faktisk betyder noget for os nemlig – KÆRLIGHED. Du kan læse mere om Luise HER og på facebook Luise Thye.

#6 Britt Vibe Birk om stress, afmagt, vrede og hvad vi gør ved det.
I denne episode har Solomor besøg af sin første gæst. Det er Britt Vibe Birk. Britt er lærer- og coach-uddannet og solomor til Bjørka 6 år og Sebastian på 4. 
 Hvad gør man når arbejdslivet pludselig ikke hænger sammen med solomorfamilielivet? Når ens drømmejob pludselig er lig stress og alt det som følger med stress? Britts møde med stress, vrede, overbelastet nervesystem, afmagt og skyld og skam fik hende til at tage sit liv og især sit arbejdsliv op til revision. Hendes oplevelser og erfaringer har givet hende et ønske om at hjælpe andre mødre, så de ikke skal samme lange tur igennem som hun selv har været.
Britt fortæller om den lange tur hun har været igennem, hvordan det påvirkede hendes moderskab og hvordan vreden blev en følelse, som fik hende ude af kontrol overfor hendes børn.
Britt coacher i dag mødre med et ønske om at give mødre nogle genveje, som hun selv kunne have brugt. Du kan finde Britt på facebook her: Hjertevarmt moderskabBritt har også en gruppe for mødre Facebook gruppen Hjertevarmt moderskab, hvor hun bl.a. tager fokus på de ting som hun oplever fylder meget for hendes klienter.

#5 Den vrede der

Som en vulkan, der har ulmet i mange år og endelig kommer i udbrud. Sådan oplever jeg lidt mig og min vrede efter jeg er blevet mor. Det var lidt som at det med at få min vrede og frustrationer ud på ukonstruktive måder som at sparke og slå til puder og døre, og eksploderer som anden trold ud af en æske, det hørte ungdommen til. Så blev jeg mor og en hel del klogere. Er det ok, at blive vred? Må man godt sige højt at man er vred også til børn? Hvad gør vi med vreden og alle de følelser der får vreden til at eksplodere i os? Det giver jeg et af mine bud på i denne episode af Solomor og en lille øvelse.
Jeg nævner bogen 'Raseri' af Monica Isakstuen og 'Aargh!' af Frej Prahl.
www.solomamma.dk

# 4 Nybagt mor

I episode 2 fortalte jeg, hvordan jeg tog vejen til Grækenland for at blive gravid med dobbeltdonation, og alle tankerne omkring ægdonation. Under min graviditet fyldte det mindre og mindre, hvordan jeg var blevet gravid, selvom det selvfølgelig dukkede op.

Som gravid fyldte det egentlig mere at forholde mig til min kommende nye identitet som mor. Det var på samme tid helt naturligt for mig, at jeg skulle være mor og også surrealistisk og noget jeg stadig ikke helt kunne forholde mig til.

Da jeg så var blevet mor, blev jeg overvældet af usikkerhed og tvivl og især af omverdenens mange gode velmenende råd, der på en og samme tid kan være en hjælp og frustrerende og puste til ens usikkerhed og tvivl.   Hvordan jeg oplevede alt det kan du høre mere om i denne episode af Solomor.

eltklik her for at tilføje din egen tekst.

# 3 Hverdags glimt

Efter en meget lang pause er solomor podcasten ENDELIG TILBAGE. 

Tilbage i januar reflekterede jeg over det forgangne års hverdagsliv som solomor til to krudtugler, hvordan hænger et fuldtidsjob sammen med livet som mor til to små børn eller hænger det overhovedet sammen. En hverdag der bare kører afsted, hvor den ene dag er en tro kopi af dagen i går og gentages dagen efter og dagen efter ..osv. Det jeg allermest frygtede ved at blive mor, sidde fast i et udsigtsløst hamsterhjul, det kan du høre om i den her episode af Solomor.